De winnaars van de Charles Boucher Beurs 2022 zijn bekend! Dit jaar zullen maar liefst 3 projecten/organisaties door ons worden ondersteund.

CODING

”Het Collectief voor Diversiteit en Inclusie in de Nederlandse Geneeskunde (CODING) is een landelijk netwerk van (toekomstig) zorgprofessionals die zich inzetten voor een sensitief en inclusief zorgsysteem. Door studenten en zorgprofessionals uit het hele land samen te brengen, bundelen we onze krachten tegen bias en racisme, voor diversiteit en inclusie. Onze focus ligt hierbij op culturele en etnische diversiteit, met oog voor alle soorten diversiteit.
Dit doen we door alle organisaties die zich inzetten voor diversiteit en inclusie in de geneeskunde samen te brengen, zodat zij elkaar makkelijker kunnen vinden en niet iedereen het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. Daarnaast richten onze werkgroepen zich op onderwijs, onderzoek, en beleidsveranderingen. Via sociale media creëren we meer bewustwording door activiteiten, recente (wetenschappelijke) artikelen en nuttige informatie te delen.
Met behulp van de Charles Boucher Beurs kunnen we CODING officieel inschrijven als ANBI-stichting. Zo kunnen we onze impact vergroten en maken we van CODING een duurzaam initiatief. Daarnaast gaan we een CODING-website opzetten, waarmee we meer mensen kunnen bereiken en makkelijker kennis kunnen verspreiden. Met deze beurs gaan we dus een stabiele basis leggen voor ons netwerk van (toekomstig) zorgprofessionals, zodat zij zich ook in de toekomst kunnen blijven inzetten voor een inclusief zorgsysteem.”

LinkedIn: https://nl.linkedin.com/company/coding-collectief

Instagram: https://www.instagram.com/coding.collectief/

Taskforce QRS Rotterdam

“In Rotterdam geldt: geen woorden, maar daden. Dit geldt ook op het gebied van reanimatie. Ons doel is daarom om zoveel mogelijk middelbare scholieren te leren reanimeren. Taskforce QRS Rotterdam is een stichting, die in maart 2020 door vijf geneeskundestudenten is van het Erasmus Medisch Centrum is opgericht. Samen met de instructeurs, bestaande uit geneeskundestudenten, worden reanimatielessen op middelbare scholen verzorgd. Daarnaast worden er reanimatietrainingen aangeboden aan particulieren, waarbij officiële NRR-certificaten uitgereikt worden. We zijn onwijs dankbaar met het winnen van de Charles Boucher Beurs 2022 en zullen deze donatie gebruiken om nieuwe reanimatiepoppen en AEDs aan te schaffen. Op deze manier hopen wij Rotterdam weer een stapje Hartveiliger te maken!”

Froukje van Gelder

“Ik ben Froukje en ik ben een derdejaarsgeneeskundestudent met dyslexie. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat docenten vaak niet goed weten hoe ze studenten met dyslexie het beste kunnen ondersteunen. Ik ben enorm trots op mijn universiteit, maar wat functiebeperkingen betreft, staan we 3-0 achter. Daarom vind ik dat het tijd is om dyslexie meer onder de aandacht van docenten te brengen. Dit ga ik doen door middel van een e-learning module. Door mijn onderzoek voor de inhoud van de e-module, ben ik erachter gekomen dat dyslexie niet alleen maar nadelen heeft, maar juist ook voordelen! Zo hebben studenten met dyslexie gemiddeld beter ruimtelijk inzicht en zijn creatiever. Dit ga ik natuurlijk ook in de e-module opnemen. Het geld van de beurs ga ik gebruiken voor boeken en voor het inhuren van een professional op het gebied van onderwijs en dyslexie die met mij mee kan denken over de inhoud en volledigheid van de e-learning. Ik hoop de e-learning aan het einde van het studiejaar klaar voor gebruik te hebben! Ook met dyslexie kan je een hele goede arts worden.”